De meest voorkomende fouten die beginners maken bij dropshipping: en hoe je ze kunt vermijden

Als je net begint met dropshipping, kan het overweldigend zijn om alles te leren wat erbij komt kijken. Het opzetten van een succesvol dropshipping-bedrijf vereist veel onderzoek, planning en toewijding. Hoewel het misschien een ideale manier lijkt om een bedrijf te starten, zijn er veelvoorkomende fouten die beginners maken die hun succes kunnen belemmeren. In deze blogpost bespreken we de meest voorkomende fouten die beginners maken bij dropshipping en geven we tips over hoe je ze kunt vermijden om een succesvol bedrijf op te bouwen in 2023.

De meest voorkomende fouten bij dropshipping

 1. Slechte leveranciers kiezen: Het kiezen van betrouwbare leveranciers is essentieel voor het succes van een dropshipping-bedrijf. Beginners maken vaak de fout om alleen te kijken naar de laagste prijzen, waardoor ze terechtkomen bij slechte leveranciers met slechte kwaliteit producten en trage verzending.
 2. Geen winstgevende niche kiezen: Het is belangrijk om een winstgevende niche te kiezen voor je dropshipping-bedrijf. Beginners maken vaak de fout om een te brede niche te kiezen of zich te richten op producten waar geen vraag naar is.
 3. Slechte websiteontwerp: Een slechte websiteontwerp kan de verkoop van een dropshipping-bedrijf schaden. Beginners maken vaak de fout om een website te maken die niet gebruiksvriendelijk is, niet is geoptimaliseerd voor zoekmachines en niet aantrekkelijk is voor klanten.
 4. Geen marketingstrategie hebben: Marketing is essentieel voor het aantrekken van klanten naar een dropshipping-website. Beginners maken vaak de fout om geen marketingstrategie te hebben of alleen te vertrouwen op gratis methoden zoals sociale media.
 5. Slechte klantenservice: Klantenservice is cruciaal voor het behouden van klanten en het opbouwen van een goede reputatie. Beginners maken vaak de fout om geen goede klantenservice te bieden, zoals snelle reacties op vragen of problemen van klanten.

Hoe kun je deze fouten vermijden?

 1. Zoek betrouwbare leveranciers: Doe uitgebreid onderzoek naar leveranciers voordat je met ze samenwerkt. Bekijk reviews en neem contact op met de leverancier voordat je met ze samenwerkt om er zeker van te zijn dat ze betrouwbaar zijn.
 2. Kies een winstgevende niche: Onderzoek de markt en kies een niche waarin de vraag hoog is en de concurrentie laag. Biedt producten aan die uniek zijn en niet gemakkelijk elders verkrijgbaar zijn.
 3. Investeer in websiteontwerp: Investeer in een websiteontwerp dat gebruiksvriendelijk is, geoptimaliseerd voor zoekmachines en aantrekkelijk is voor klanten. Overweeg ook om een professional in te huren om de website voor je te ontwerpen en te optimaliseren.
 4. Ontwikkel een marketingstrategie: Ontwikkel een marketingstrategie om klanten naar je website te trekken. Dit kan bestaan uit een combinatie van betaalde advertenties, social media marketing, contentmarketing en zoekmachineoptimalisatie.
 5. Bied uitstekende klantenservice: Zorg ervoor dat je uitstekende klantenservice biedt door snel te reageren op vragen en problemen van klanten. Zorg ervoor dat je duidelijke communicatie hebt over verzending en retourbeleid, en overweeg het bieden van een geld-terug-garantie.
 6. Header 4: Conclusie
 7. Als je net begint met dropshipping, is het belangrijk om deze veelvoorkomende fouten te vermijden. Het kiezen van betrouwbare leveranciers, het kiezen van een winstgevende niche, het investeren in websiteontwerp, het ontwikkelen van een marketingstrategie en het bieden van uitstekende klantenservice zijn allemaal essentiële stappen om succesvol te zijn in 2023. Door deze fouten te vermijden en deze stappen te volgen, kan je een succesvol dropshipping-bedrijf opzetten en groeien.

Voordat je de sprong in het diepe waagt en begint met dropshipping, is het belangrijk om de meest voorkomende beginnersfouten te vermijden. Want geef toe, er zijn al genoeg bloopers op YouTube. Dus doe jezelf een plezier en kies betrouwbare leveranciers, zoek een winstgevende niche, maak een website waar zelfs je oma blij van wordt, ontwikkel een briljante marketingstrategie en zorg dat je klantenservice zo geweldig is dat je klanten spontaan een standbeeld van jou willen oprichten. Als je deze tips opvolgt, ben je goed op weg om de volgende Jeff Bezos te worden. En wie weet, misschien zien we jou binnenkort wel op Forbes’ lijst van rijkste mensen ter wereld. Dus waar wacht je nog op? Dropshippen tot je erbij neervalt!

Offerte aanvragen?

Meest gestelde vragen

Label 111 is een toonaangevende webdesign- en ontwikkelingsbureau dat gespecialiseerd is in het maken van op maat gemaakte WordPress-websites. Wij helpen bedrijven hun online aanwezigheid te verbeteren door gebruiksvriendelijke, responsieve en visueel aantrekkelijke websites te creëren.

Wij bieden een breed scala aan diensten aan, waaronder:

 • WordPress webdesign
 • WordPress ontwikkeling
 • E-commerce oplossingen
 • Onderhoud en ondersteuning
 • Website migratie
 • Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
 • Aanpassing van thema’s en plugins

Ja, wij kunnen uw bestaande website volledig herontwerpen en verbeteren om te voldoen aan moderne designstandaarden en functionaliteiten.

Prijs zit dan tussen de 350 en 550 euro

Ons ontwikkelingsproces bestaat uit de volgende stappen:

 1. Kennismaking en briefing: Begrip van uw doelen en vereisten.
 2. Planning en ontwerp: Creëren van wireframes en ontwerpen.
 3. Ontwikkeling: Coderen en ontwikkelen van de website.
 4. Testen: Grondige tests om bugs en fouten te identificeren en te verhelpen.
 5. Lancering: Livegang van de website.
 6. Onderhoud: Doorlopende ondersteuning en updates.

De tijdlijn voor de ontwikkeling van een website varieert afhankelijk van de complexiteit van het project en uw specifieke vereisten. Een eenvoudige website kan in enkele weken voltooid zijn, terwijl complexere projecten enkele maanden kunnen duren.

De kosten variëren afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project. Na een eerste consultatie kunnen wij een gedetailleerde offerte opstellen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.

Maar de standaard prijzen zijn:

 • One page website met boekingsfunctie: 550 euro
 • Meerpagina website met verschillende functies: 995 euro
 • Webshop in Wordpress: 1750 euro
 • Webshop in Shopify: 1250 euro

 

Ja, wij bieden verschillende onderhoudspakketten aan om ervoor te zorgen dat uw website altijd up-to-date en beveiligd is. 

Vanaf 75 euro per maand

Ja, al onze websites zijn volledig responsief en geoptimaliseerd voor mobiele apparaten om een naadloze gebruikerservaring te garanderen, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt.

Na de lancering bieden wij doorlopende ondersteuning en onderhoudsdiensten aan. Dit omvat updates, beveiligingscontroles, back-ups en het oplossen van technische problemen.

SEO (Search Engine Optimization) helpt uw website om beter zichtbaar te worden in zoekmachines zoals Google. Dit betekent dat wanneer potentiële klanten zoeken naar producten of diensten die u aanbiedt, uw website hoger in de zoekresultaten verschijnt. Dit leidt tot meer verkeer naar uw website, meer leads en uiteindelijk meer omzet.

On-page SEO verwijst naar optimalisaties die u op uw eigen website uitvoert om de zoekmachine zichtbaarheid te verbeteren. Dit omvat zaken als het optimaliseren van content, het gebruik van relevante zoekwoorden, en het verbeteren van de laadsnelheid van de site. Off-page SEO daarentegen verwijst naar acties buiten uw website die uw zoekmachine rangschikking beïnvloeden, zoals het verkrijgen van backlinks van andere websites, social media marketing en online reviews.

Lokale SEO richt zich op het optimaliseren van uw online aanwezigheid om beter zichtbaar te worden voor zoekopdrachten die relevant zijn voor een specifieke geografische locatie. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die fysiek aanwezig zijn in een bepaalde regio of stad. Door lokale SEO-technieken toe te passen, zoals het optimaliseren van uw Google Mijn Bedrijf-profiel, het verzamelen van lokale reviews en het gebruik van lokale zoekwoorden, kunt u uw zichtbaarheid in lokale zoekresultaten vergroten en meer klanten aantrekken die in uw directe omgeving zoeken naar uw producten of diensten.

WordPress Website Laten Maken

Wil je een professionele WordPress website laten maken? Ontdek de mogelijkheden voor een indrukwekkende online aanwezigheid. Wij verzorgen WordPress websites op maat in Eindhoven, Helmond, Breda, Mol,Antwerpen,Nijmegen. Laat jouw digitale verhaal beginnen!

Social Media Beheer Uitbesteden

Geef jouw social media strategie in ervaren handen. Ons Social Media Beheer Uitbesteden biedt jou de mogelijkheid om te focussen op wat je het beste doet, terwijl wij jouw online community laten groeien. Ontdek de kracht van effectieve social media marketing.

Webshop Laten Maken

Droom je van een bloeiende online winkel? Kies voor een professionele webshop laten maken door ons team bij Label111. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke en visueel verbluffende webshops, inclusief WooCommerce webshops. Ontdek hoe we jouw producten optimaal online kunnen presenteren. Jouw reis naar online succes begint hier, met een op maat gemaakte webshop of WooCommerce webshop door Label111.

Lokale SEO

Wil je beter gevonden worden in jouw lokale markt? Onze Lokale SEO-diensten helpen jouw bedrijf op de kaart te zetten. Verbeter jouw lokale zichtbaarheid en trek klanten uit de buurt aan. Kies voor Lokale SEO en laat jouw onderneming bloeien.

Gratis SEO Scan

Om een toppositie in de zoekresultaten te bereiken, is het essentieel om eerst de huidige status van je website te begrijpen. Voldoet jouw website aan de actuele criteria van Google? Met onze gratis online SEO-check kom je hier snel achter. Na de analyse ontvang je een uitgebreid rapport in je inbox.

Wat je leert met onze SEO-analyse:

 • De prestaties van je website in Google.

 • Hoe potentiële klanten in Google naar jou zoeken.

 • Strategieën om je concurrenten voor te blijven.

Contact formulier

Contact Form Demo (#4)