• 085 060 2539
 • info@label111.nl

Hoe vind je betrouwbare leveranciers voor dropshipping in 2023?

Als je eenmaal hebt besloten om te beginnen met dropshipping, is het vinden van betrouwbare leveranciers de eerste stap om je bedrijf op te bouwen. In dit artikel bespreken we hoe je leveranciers kunt vinden om te dropshippen en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste leverancier.

Online marktplaatsen en directories

Een van de gemakkelijkste manieren om leveranciers te vinden, is door gebruik te maken van online marktplaatsen en directories. Hieronder staan enkele van de meest populaire opties:

 • AliExpress: AliExpress is een online marktplaats waar je producten rechtstreeks van Chinese fabrikanten kunt kopen. Veel dropshippers gebruiken AliExpress als hun belangrijkste leverancier vanwege de lage prijzen en grote selectie van producten.
 • SaleHoo: SaleHoo is een directory van leveranciers en groothandels die betrouwbaar en vertrouwd zijn. Ze bieden ook tools en middelen om je te helpen succesvol te zijn als dropshipper.
 • Oberlo: Oberlo is een app die is ontworpen om dropshipping met AliExpress gemakkelijker te maken. Het integreert naadloos met Shopify en stelt je in staat om producten te importeren en te verkopen zonder je zorgen te maken over het beheren van voorraad en verzending.
 • Worldwide Brands: Worldwide Brands is een directory van meer dan 16 miljoen producten van betrouwbare leveranciers. Ze bieden ook educatieve middelen om je te helpen slagen als dropshipper.

Zoekmachines

Een andere manier om leveranciers te vinden, is door zoekmachines te gebruiken. Typ gewoon in de zoekbalk wat je zoekt, gevolgd door “dropshipper” of “groothandel”. Je zult waarschijnlijk veel resultaten vinden, maar je kunt de lijst beperken door te zoeken op specifieke niche of productcategorie.

Sociale media

Sociale media is een andere manier om leveranciers te vinden. Veel leveranciers en groothandels zijn actief op sociale media en delen updates over hun producten en diensten. Je kunt specifieke zoekwoorden gebruiken om te vinden wat je zoekt, zoals “#dropshipping” of “#groothandel”.

Netwerken

Netwerken kan ook een effectieve manier zijn om leveranciers te vinden. Ga naar conferenties en evenementen gericht op jouw niche en praat met andere verkopers en experts. Ze kunnen je misschien doorverwijzen naar betrouwbare leveranciers.

Waar je op moet letten bij het kiezen van een leverancier

Als je eenmaal een lijst hebt samengesteld van mogelijke leveranciers, is het belangrijk om een ​​grondig onderzoek te doen voordat je met ze in zee gaat. Hier zijn enkele belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van een leverancier:

 • Prijs: Het is belangrijk om de prijzen van verschillende leveranciers te vergelijken en ervoor te zorgen dat je een competitieve prijs kunt bieden aan je klanten.
 • Kwaliteit: De kwaliteit van de producten die je verkoopt is essentieel voor je bedrijf. Zoek leveranciers die hoogwaardige producten leveren en die een goede reputatie hebben op het gebied van kwaliteit en klantenservice.
 • Levertijd: Het is belangrijk om de levertijd van je leverancier te kennen om te voorkomen dat klanten ontevreden worden. Zoek leveranciers die snelle verzending bieden en die een goede reputatie hebben op het gebied van levertijden.
 • Beschikbaarheid van voorraad: Zorg ervoor dat de leverancier de producten die je wilt verkopen in voorraad heeft en dat ze deze snel kunnen leveren. Dit helpt je om je klanten snel te bedienen en te voorkomen dat je vast komt te zitten met onverkochte voorraad.
 • Betalingsvoorwaarden: Zorg ervoor dat je de betalingsvoorwaarden van de leverancier kent en dat ze acceptabele betaalmethoden bieden. Dit helpt je om financiële problemen te voorkomen en om je bedrijf soepel te laten verlopen.
 • Retourbeleid: Zorg ervoor dat je begrijpt welk retourbeleid de leverancier hanteert en dat het past bij jouw eigen retourbeleid voor je klanten. Dit helpt je om problemen op te lossen als er zich problemen voordoen met de producten die je verkoopt.

Het vinden van betrouwbare leveranciers is een belangrijke stap bij het opzetten van een succesvol dropshipping-bedrijf. Door gebruik te maken van online marktplaatsen, directories, zoekmachines, sociale media en netwerken, kun je een lijst van mogelijke leveranciers samenstellen. Het is belangrijk om vervolgens onderzoek te doen en te letten op prijs, kwaliteit, levertijd, beschikbaarheid van voorraad, betalingsvoorwaarden en retourbeleid. Met de juiste leveranciers aan je zijde, kun je je bedrijf laten groeien en succesvol maken.

Bekijk Projecten

Bekijk onze afgeronde projecten en laat je inspireren door de mogelijkheden. Wij kunnen niet wachten om een website voor jou te ontwikkelen die de top van de zoekresultaten bereikt!Gratis SEO Scan

Om een toppositie in de zoekresultaten te bereiken, is het essentieel om eerst de huidige status van je website te begrijpen. Voldoet jouw website aan de actuele criteria van Google? Met onze gratis online SEO-check kom je hier snel achter. Na de analyse ontvang je een uitgebreid rapport in je inbox.

Wat je leert met onze SEO-analyse:

 • De prestaties van je website in Google.

 • Hoe potentiële klanten in Google naar jou zoeken.

 • Strategieën om je concurrenten voor te blijven.

Contact formulier