WordPress Website Maken: Een Complete Gids

WordPress Website Maken: Een Complete Gids

Het hebben van een online aanwezigheid is tegenwoordig essentieel. Of je nu een blogger, ondernemer of kunstenaar bent, een website dient als jouw digitale visitekaartje. In deze gids gaan we dieper in op het maken van een WordPress website, een keuze die niet alleen populair is, maar ook buitengewoon krachtig en flexibel.

Waarom een WordPress Website?

Waarom kiezen voor WordPress? Simpel gezegd, het biedt de perfecte balans tussen gebruiksvriendelijkheid en kracht. Of je nu een eenvoudige blog, een zakelijke site of een webshop wilt, WordPress past zich aan aan jouw behoeften.

Stap-voor-stap WordPress Website Maken

Het begint allemaal met de basis. Eerst moet je jouw domein registreren, vervolgens hosting instellen en dan WordPress installeren. Deze stapsgewijze benadering zorgt voor een solide basis voor jouw online aanwezigheid.

Kies het Juiste Thema (Theme)

Een thema kiezen is als het selecteren van kleding voor jouw website. Het moet niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook passen bij de inhoud en het doel van je site. Gelukkig biedt WordPress talloze thema’s om uit te kiezen, elk met hun eigen stijl en aanpassingsmogelijkheden.

Plugins toevoegen voor Functionaliteit

WordPress-plugins zijn als apps voor je website. Of je nu sociale media-integratie, SEO-optimalisatie of beveiligingsfuncties nodig hebt, er is waarschijnlijk een plugin voor. Het toevoegen van de juiste plugins kan de functionaliteit van je site aanzienlijk verbeteren.

Content Creatie en Beheer

Het schrijven van boeiende en SEO-vriendelijke inhoud is de sleutel tot online succes. WordPress maakt het gemakkelijk om teksten, afbeeldingen en video’s toe te voegen en te beheren. Denk aan je doelgroep en creëer inhoud die hen aanspreekt.

SEO Optimalisatie met WordPress

Zichtbaarheid op zoekmachines is cruciaal. Ontdek de kracht van WordPress-tools voor SEO-optimalisatie, van het aanpassen van metabeschrijvingen tot het optimaliseren van afbeeldingen.

Responsief Design en Mobiele Vriendelijkheid

Met steeds meer mensen die internet gebruiken via mobiele apparaten, is een responsief ontwerp een must. Zorg ervoor dat jouw site soepel werkt op zowel desktops als smartphones.

Beveilig Je WordPress Website

De digitale wereld zit vol met bedreigingen, maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je jouw website beschermen tegen hackers en malware.

Website Snelheidsoptimalisatie

Niemand houdt van een trage website. Ontdek manieren om de laadsnelheid te verbeteren, van afbeeldingsoptimalisatie tot caching.

Interactie met Bezoekers (Comments en Contactformulieren)

Communiceer met je publiek door effectief om te gaan met opmerkingen en het toevoegen van gebruiksvriendelijke contactformulieren.

Social Media Integratie

Breid je online aanwezigheid uit door sociale media te integreren. Verbind eenvoudig jouw sociale media-accounts met je WordPress-site.

Analytics en Statistieken

Blijf op de hoogte van het succes van je site door het bijhouden van statistieken. Google Analytics integreren met WordPress is een krachtige manier om inzicht te krijgen in bezoekersgedrag.

Back-ups en Herstelmogelijkheden

Voorkom verlies van waardevolle gegevens door regelmatig back-ups te maken. Leer hoe je back-ups maakt en herstelt in WordPress.

Toekomstige Updates en Onderhoud

Een actuele website is een gezonde website. Begrijp het belang van regelmatige updates en onderhoud voor de stabiliteit en beveiliging van je WordPress-site.

Conclusie

Een WordPress-website maken is toegankelijk voor iedereen, zelfs zonder technische achtergrond. Met de juiste aanpak en aandacht voor detail kun je een professionele en boeiende online aanwezigheid opbouwen.

Veelgestelde Vragen (FAQs)

 1. Moet ik betalen voor WordPress?
  • WordPress zelf is gratis, maar je moet betalen voor domeinregistratie en hosting.
 2. Hoe kies ik het beste thema voor mijn site?
  • Overweeg het doel van je site en kies een thema dat hierbij past. Test ook de aanpassingsmogelijkheden.
 3. Zijn plugins veilig te gebruiken?
  • Kies plugins van betrouwbare bronnen en update ze regelmatig om beveiligingsrisico’s te minimaliseren.
 4. Hoe vaak moet ik mijn website onderhouden?
  • Regelmatige updates en beveiligingscontroles moeten maandelijks worden uitgevoerd, terwijl inhoud regelmatig wordt bijgewerkt.
 5. Wat is de rol van SEO bij een WordPress-site?
  • SEO verbetert de zichtbaarheid op zoekmachines, waardoor meer bezoekers je site kunnen ontdekken.

Meest gestelde vragen

Label 111 is een toonaangevende webdesign- en ontwikkelingsbureau dat gespecialiseerd is in het maken van op maat gemaakte WordPress-websites. Wij helpen bedrijven hun online aanwezigheid te verbeteren door gebruiksvriendelijke, responsieve en visueel aantrekkelijke websites te creëren.

Wij bieden een breed scala aan diensten aan, waaronder:

 • WordPress webdesign
 • WordPress ontwikkeling
 • E-commerce oplossingen
 • Onderhoud en ondersteuning
 • Website migratie
 • Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
 • Aanpassing van thema’s en plugins

Ja, wij kunnen uw bestaande website volledig herontwerpen en verbeteren om te voldoen aan moderne designstandaarden en functionaliteiten.

Prijs zit dan tussen de 350 en 550 euro

Ons ontwikkelingsproces bestaat uit de volgende stappen:

 1. Kennismaking en briefing: Begrip van uw doelen en vereisten.
 2. Planning en ontwerp: Creëren van wireframes en ontwerpen.
 3. Ontwikkeling: Coderen en ontwikkelen van de website.
 4. Testen: Grondige tests om bugs en fouten te identificeren en te verhelpen.
 5. Lancering: Livegang van de website.
 6. Onderhoud: Doorlopende ondersteuning en updates.

De tijdlijn voor de ontwikkeling van een website varieert afhankelijk van de complexiteit van het project en uw specifieke vereisten. Een eenvoudige website kan in enkele weken voltooid zijn, terwijl complexere projecten enkele maanden kunnen duren.

De kosten variëren afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project. Na een eerste consultatie kunnen wij een gedetailleerde offerte opstellen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave.

Maar de standaard prijzen zijn:

 • One page website met boekingsfunctie: 550 euro
 • Meerpagina website met verschillende functies: 995 euro
 • Webshop in Wordpress: 1750 euro
 • Webshop in Shopify: 1250 euro

 

Ja, wij bieden verschillende onderhoudspakketten aan om ervoor te zorgen dat uw website altijd up-to-date en beveiligd is. 

Vanaf 75 euro per maand

Ja, al onze websites zijn volledig responsief en geoptimaliseerd voor mobiele apparaten om een naadloze gebruikerservaring te garanderen, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt.

Na de lancering bieden wij doorlopende ondersteuning en onderhoudsdiensten aan. Dit omvat updates, beveiligingscontroles, back-ups en het oplossen van technische problemen.

SEO (Search Engine Optimization) helpt uw website om beter zichtbaar te worden in zoekmachines zoals Google. Dit betekent dat wanneer potentiële klanten zoeken naar producten of diensten die u aanbiedt, uw website hoger in de zoekresultaten verschijnt. Dit leidt tot meer verkeer naar uw website, meer leads en uiteindelijk meer omzet.

On-page SEO verwijst naar optimalisaties die u op uw eigen website uitvoert om de zoekmachine zichtbaarheid te verbeteren. Dit omvat zaken als het optimaliseren van content, het gebruik van relevante zoekwoorden, en het verbeteren van de laadsnelheid van de site. Off-page SEO daarentegen verwijst naar acties buiten uw website die uw zoekmachine rangschikking beïnvloeden, zoals het verkrijgen van backlinks van andere websites, social media marketing en online reviews.

Lokale SEO richt zich op het optimaliseren van uw online aanwezigheid om beter zichtbaar te worden voor zoekopdrachten die relevant zijn voor een specifieke geografische locatie. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die fysiek aanwezig zijn in een bepaalde regio of stad. Door lokale SEO-technieken toe te passen, zoals het optimaliseren van uw Google Mijn Bedrijf-profiel, het verzamelen van lokale reviews en het gebruik van lokale zoekwoorden, kunt u uw zichtbaarheid in lokale zoekresultaten vergroten en meer klanten aantrekken die in uw directe omgeving zoeken naar uw producten of diensten.

WordPress Website Laten Maken

Wil je een professionele WordPress website laten maken? Ontdek de mogelijkheden voor een indrukwekkende online aanwezigheid. Wij verzorgen WordPress websites op maat in Eindhoven, Helmond, Breda, Mol,Antwerpen,Nijmegen. Laat jouw digitale verhaal beginnen!

Social Media Beheer Uitbesteden

Geef jouw social media strategie in ervaren handen. Ons Social Media Beheer Uitbesteden biedt jou de mogelijkheid om te focussen op wat je het beste doet, terwijl wij jouw online community laten groeien. Ontdek de kracht van effectieve social media marketing.

Webshop Laten Maken

Droom je van een bloeiende online winkel? Kies voor een professionele webshop laten maken door ons team bij Label111. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke en visueel verbluffende webshops, inclusief WooCommerce webshops. Ontdek hoe we jouw producten optimaal online kunnen presenteren. Jouw reis naar online succes begint hier, met een op maat gemaakte webshop of WooCommerce webshop door Label111.

Lokale SEO

Wil je beter gevonden worden in jouw lokale markt? Onze Lokale SEO-diensten helpen jouw bedrijf op de kaart te zetten. Verbeter jouw lokale zichtbaarheid en trek klanten uit de buurt aan. Kies voor Lokale SEO en laat jouw onderneming bloeien.

Gratis SEO Scan

Om een toppositie in de zoekresultaten te bereiken, is het essentieel om eerst de huidige status van je website te begrijpen. Voldoet jouw website aan de actuele criteria van Google? Met onze gratis online SEO-check kom je hier snel achter. Na de analyse ontvang je een uitgebreid rapport in je inbox.

Wat je leert met onze SEO-analyse:

 • De prestaties van je website in Google.

 • Hoe potentiële klanten in Google naar jou zoeken.

 • Strategieën om je concurrenten voor te blijven.

Contact formulier

Contact Form Demo (#4)